Sök biljetter

Varför handla hos oss?

  • 100% säkra betalsystem

  • Betala i SEK

  • Över 3,5 miljoner sålda biljetter

Liverpool FC

Liverpool FC grundades 1892 och är det stora laget i Liverpool före Everton FC. Liverpool FC är ett lag med mycket historia och många berättelser som borde berättas oftare. 

Liverpool är en av världens mest framgångsrika klubbar genom tiderna. Klubben har en stor supporterskara bland 60- och 70-talisterna eftersom Liverpool under 1970 och 1980-talet vann hela elva ligatitlar och sju europatitlar. Allting var frid och fröjd i klubben och framtiden såg ljus ut. Men saker och ting skulle komma att förändras..

Den 15 april 1989 var fotbollsvärlden i sorg, och de som kanske sörjde mest var anhängare till Liverpool FC. 89 Liverpool-supportrar dog under FA cupens semifinal mot Nottingham Forest på Hillsborough Stadium i Sheffield. Anledningen till de många dödsoffren är fortfarande inte helt klar och ingen har tagit på sig skulden, men allt pekar på en miss i kommunikationen mellan polisen och matcharrangören FA (Football Association). Ca två tredjedelar av Liverpools supportrar på kortsidan, hamnade i ett utrymme endast avsedd för en tredjedel. Supportrarna kunde inte röra sig framåt, bakåt eller åt sidan och 89 människor klämdes ihjäl.

Minnet av Hillsborough-katastrofen lever fortfarande kvar i allra högsta grad hos Liverpool-fansen. Utanför Anfield, Liverpools hemmaarena, finns ett minnesmonument där det inför varje match läggs nya blommor. Liverpool-ikonen och den levande legenden Steven Gerrards kusin dog på Hillsborough och Steven själv stannar alltid till vid monumentet inför varje hemmamatch. Inför säsongen 1992/93 släppte Liverpool FC en ny design på sitt klubbmärke, och det nya märket innehåller orden “You’ll never walk alone”. Orden är inte bara namnet på Liverpools mäktiga inmarsch låt, det är en påminnelse och uppmaning till alla som förlorade någon på Hillsborough och till alla Liverpool-fans som har det jobbigt i livet, för i staden Liverpool lever inte alla lyxigt så att säga..

Idag är Liverpool sällan med hela vägen in i kaklet när det gäller att vinna de tunga titlarna, men de bjuder ofta på fotboll av absolut toppkvalitet och Anfield är en av de mest högljudda arenorna i Premier League. Anfields ena kortsida heter The Kop och är en av få helt sjungande sektioner kvar i England.

Liverpool FC är så mycket mer än fotboll och när du besöker Anfield måste du ta vara på varje sekund du tillbringar där.

Ticmate Charity

Liverpool FC

Här kan du se Liverpool FC's matchprogram på Anfield denna säsong. Vi säljer biljetter till alla Liverpool FC's nedanstående hemmamatcher i Premier League och FA Cupen

Vi beklagar, just nu finns det inga biljetter till Liverpool FC.