Manchester City vs Chelsea
Manchester City

Manchester City vs Chelsea

Etihad Stadium

Här kan du köpa biljetter till matchen mellan Manchester City och Chelsea. Du kan se när Manchester City har sin nästa hemmamatch mot Chelsea på Etihad Stadium i listan nedan.

Läs mer om mötet mellan Manchester City vs Chelsea här.

Manchester United - Chelsea var för 20 år sen inget speciellt. United slogs om pokaler, Chelsea kämpade för att deras ungdomslag skulle få spela på en gräsplan. Men med rikedom kommer även fienderna och idag är Manchester United - Chelsea en av de hetaste matcherna i Premier League.

Tar du dig ut till områderna kring Stamford Bridge och frågar de äldre Chelsea-fansen vilka som är deras rivaler, vilka de vill slå varje gång de ställs mot varandra, kommer de troligtvis att svara West Ham, Fullham, Brentford och Millwall. Fulham och Brentford är deras lokala fiender, Rivaliteten mellan Chelsea, West Ham och Millwall har vuxit fram till ett triangeldramar som grundar sig i att lagens firmor har haft våldsamma dispyter med varandra.
Letar du dig ut till valfri gymnasieskola i Stockholm och frågar ett gäng Chelsea-fans vilka som är Chelseas största rivaler kommer de att svara Arsenal, Manchester City och Manchester United.

Chelsea är inte vad Chelsea en gång har varit. Med nya pengar kom inte bara en nya arena, nya spelare och nya sponsorer. Det kom även väldigt många nya supportrar och givetvis nya rivaler. Chelsea är på en helt annan planet än West Ham och Fulham och de är inte ens i samma galax som Millwall och Brentford och det har gjort att ligakonkurenterna blir de största rivalerna.
På 2000-talet är det framförallt Chelsea och Manchester United som har delat på ligatitlar och har ofta blivit så att de som inte vinner slutar tvåa och därför blir matcherna lagen sinsemellan så viktiga för slutplaseringarna i ligan.

När Manchester United har hemmaplan kommer det vara 75 000 på plats på Old Trafford och ska en fantastisk stämning, när Chelsea har hemmaplan är det fler turister på plats (speciellt på våren) och Stamford Bridge har färre sittplatser, men det kan ändå bli riktigt bra stämning.

Chelsea - Manchester United. Klicka här.

 

Matchlista 2018-19

Manchester City vs Chelsea
LÖR, 09 FEB 2019 eller SÖN, 10 FEB 2019

Tidigare matcher

Manchester City vs Chelsea, SÖN, 04 MAR 2018
Manchester City vs Chelsea, LÖR, 03 DEC 2016
Manchester City vs Chelsea, SÖN, 16 AUG 2015
Manchester City vs Chelsea, SÖN, 21 SEP 2014
Manchester City vs Chelsea, MÅN, 03 FEB 2014
Arenainfo
Etihad Stadium . ManchesterOchLiverpool.se

Etihad Stadium

Arenaöversikt, Etihad Stadium Arenaöversikt Arenaöversikt Etihad Stadium

Kapacitet
48.500

Adress
Manchester City Football Club, Etihad Stadium, Etihad Campus, Manchester M11 3FF
Se på en karta, Etihad Stadium Se på en karta

Vägbeskrivning
Se på en karta, Etihad Stadium

Tunnelbana
Tåg till Manchester Piccadilly. 20-25 minuters promenad till arenan.

 
08-446 808 44 08-446 808 44 E-post E-post
Kundvagn