Liverpool FC vs Manchester U
Liverpool FC

Liverpool FC vs Manchester U

Anfield

Här kan du köpa biljetter till matchen mellan Liverpool FC och Manchester U. Du kan se när Liverpool FC har sin nästa hemmamatch mot Manchester U på Anfield i listan nedan.

Läs mer om mötet mellan Liverpool FC vs Manchester U här.

Liverpool FC - Manchester United är en av de mest laddade matcher i Engelsk och Europeisk toppfotboll och de båda lagen är varandras största fiende, trots att båda lagen delar stad med ett annat topplag, Everton respektive Manchester City.

Rivaliteten mellan de båda lagen sträcker sig tillbaka till en tid innan fotboll var stort och innan något av laget hade gjort sig ett namn på fotbollsplanen, nej, rivalitet lagen emellan grundar sig i jargången mellan de båda städerna Liverpool och Manchester.
Under början och mitten av 1800-talet fanns det ingen hamn i Manchester och skeppen med varor stannade i Liverpool för att lastas av, efter det skickades varorna med tåg till Manchester och sen vidare till huvudstaden och resten av landet. Men när det 1894 byggdes en plats för skeppen att gå i land i Manchester påverkade det staden Liverpool enormt och många som jobbade i hamnen blev arbetslösa. I sånna här fall är det inte ovanligt att frustrationen tas ut genom fotbollen och fansen till de båda städernas största fotbollsklubbbar blev ärkefiender.
Med åren har rivalitet vuxit sig ännu starkare i och med att lagen vunnit fler titlar. Idag är Manchester United och Liverpool de överlägset mest meriterade lagen i England.

När matchen mellan de båda spelas på Old Trafford i Manchseter är det en mäktig upplevelse. 75 000 fans på Old Trafford kan skapa en ljudkulllis som lyfter de egna och själper motståndet. Old Trafford är Manchester Uniteds borg och den är inte lätt att inta.
När de båda möts på Anfield i Liverpool är det “The Kop”, ena kortsidan på arenan, som håller i taktpinnen. The Kop är en av få sjugande sektioner som finns kvar i England och tillsammans med Crystal Palace supportrar är Liverpool-fansen de mest högljudda i ligan och när det är Manchester United som står som motståndare är det få som inte rycks med i “You’ll never walk alone”’’

Manchester United - Liverpool FC . Klicka här.

 

Matchlista 2018-19

Liverpool FC vs Manchester U
SÖN, 16 DEC 2018

Tidigare matcher

Liverpool FC vs Manchester U, LÖR, 14 OKT 2017
Liverpool FC vs Manchester U, MÅN, 17 OKT 2016
Liverpool FC vs Manchester U, SÖN, 17 JAN 2016
Liverpool FC vs Manchester U, SÖN, 22 MAR 2015
Liverpool FC vs Manchester U, LÖR, 31 AUG 2013
Arenainfo
Anfield. ManchesterOchLiverpool.se

Anfield

Arenaöversikt, Anfield Arenaöversikt Arenaöversikt Anfield

Kapacitet
45.000

Adress
Anfield Road, Liverpool, L4 0TH. England.
Se på en karta, Anfield Se på en karta

Vägbeskrivning
Se på en karta, Anfield

Tunnelbana
Kirkdale Station(Merseyrail/Northern Line)

 
08-446 808 44 08-446 808 44 E-post E-post
Kundvagn