Manchester City

Manchester City Säsongen 2018-19

Här kan du se Manchester Citys matchprogram på Etihad Stadium denna säsong. Vi säljer biljetter till alla nedanstående hemmamatcher i Premier League, FA cupen och Europeiska matcher med Manchester City. Läs mer om Manchester City här

Manchester City grundades 1880 som S:t Marks och blev Manchester City FC 1894.

Manchester City har i cirka 100 år varit lillebror i Manchester på grund av Manchester United's enorma framgångar. 1999 skrev City-supportern Colin Schindler en bok som heter “Manchester United Ruined My Life”, något många City-supportar nog kan hålla med om. På City of Manchester Stadium (officiellt namn “Etihad Stadium”) ekar ofta sången “Blue Moon, you saw me stand here alone, without a dream in my heart, with not a love of my own”, en text som antyder klubbens plats i skuggan av Manchester United.

Men 2008 fick City-supportrarna äntligen en dröm i uppfyllelse. Abu Dhabi United Group och Shejk Khaldoon Al Mubarak köpte upp klubben och över en natt blev de en av världens rikaste klubbar och fick i och med det några av världens bästa fotbollsspelare i sina led. Först att ta steget till Manchester City var Robson da Souza, mer känd som Robinho, en gång i tiden kallad “Den nya Pelé” och efter det stod stjärnorna i kö för att få spela i den blå tröjan.

Den första ligatiteln kom 2012. Det krävdes vinst hemma mot QPR för att säkra ligatiteln, i 89:e minuten låg de under med 1-2, men som taget ur en Hollywood film kvitterade Edin Dzeko och långt in på stopptid satte Sergio Kun Agüero 3-2 och Manchester Citys första ligatitel på 44 år var ett faktum.

Manchester United är världens största fotbollsklubb och är det lag i England som har flest supportrar. Men i staden Manchester är det inget snack om saken, där är det City som är störst. Många nyrika lag tappar många “äkta” supportar samtidigt som många nya tillkommer, men Manchester City har helt klart några av landets mest högljudda fans, inte minst på sina bortamatcher. En ramsa som fortfarande är populär i City-leden är från när de vann derbyt mot Manchester United med 1-6, i fiendeland på Old Trafford. “There’s only six one, there’s only six one! Sixty thousand empty seats, there’s only six one!” Den dagen i oktober 2011 är troligtvis fortfarande den bästa dagen i många City-supportrars liv.

När du besöker en match på City of Manchester/Etihad Stadium möts du av en fantastisk stämning från läktarna och får se fotboll i världsklass på en Englands bästa fotbollsarenor.

Arenainfo Etihad Stadium . ManchesterOchLiverpool.se

Arenainfo
Etihad Stadium

Arenaöversikt, Etihad Stadium Arenaöversikt Arenaöversikt Etihad Stadium

Kapacitet
48.500

Adress
Manchester City Football Club,
Etihad Stadium,
Etihad Campus,
Manchester M11 3FF
Se på en karta, Etihad Stadium Se på en karta

Se på en karta, Etihad Stadium

Tunnelbana
Tåg till Manchester Piccadilly. 20-25 minuters promenad till arenan.

 
08-446 808 44 08-446 808 44 E-post E-post
Kundvagn