Everton FC

Everton FC Säsongen 2018-19

Här kan du se Everton's matchprogram (Everton FC spelar i Liverpool!) på Goodison Park denna säsong. Vi säljer biljetter till alla Everton FC's nedanstående hemmamatcher i Premier League och FA Cuppen. Läs mer om Everton FC här

Everton FC är ett av de mest anrika lagen i England. Laget grundades redan år 1878 i Liverpool och har under hela sin existens endast spelat fyra säsonger utanför den högsta divisionen.

Om Everton FC hade haft turen på sin sida är det ingen omöjlighet att det blå laget från Mereseyside hade varit en av världens största klubbar idag, men tyvärr blev så inte fallet. Efter att ha vunnit Europacupen 1985 skulle laget ut och spela i Europa igen kommande år. Men på grund av upploppen på Heysel stadion i Bryssel under finalmatchen i Europeiska mästarcupen mellan Liverpool FC och Juventus, blev alla engelska lag avstängda från europaspel. Tusentals Liverpool-supportrar gjorde en så kallad “rusning” på läktarna och det resulterade i att 39 människor dog och ytterligare 600 skadades, nästan alla Juventus fans.

När engelska lag väl fick komma ut i Europa igen hade flera andra klubbar sprungit ifrån Everton rent ekonomiskt, och det såg ut som om klubben inte längre hade någon chans att mäta sig med de andra topplagen i England.

Everton FC har alltid varit lillebror i sin egna stad, och trots att rivaliteten mellan Liverpool FC och Everton inte är lika infekterad som rivaliteten mellan lag i andra städer, betyder det väldigt mycket för en Everton-supporter att vinna Mereseyside-derbyt mot Liverpool och komma före dem i tabellen, något de gjorde både 2011 och 2012.

Everton har spelat på Goodison Park längre än vad lag som t ex Chelsea och Manchester City har existerat. Goodison Park är inte bara en arena som är vacker att titta på, det brukar sägas att tevekamerorna skakar när Everton spelar hemma eftersom fansen sjunger så högt.

Matchlista 2018-19

Säsongen är slut. Biljettförsäljning till nästa säsong i juni/juli


Arenainfo Goodison Park . ManchesterOchLiverpool.se

Arenainfo
Goodison Park

Arenaöversikt, Goodison Park Arenaöversikt Arenaöversikt Goodison Park

Kapacitet
40.200

Adress
Goodison Road,
Liverpool, L4 4EL
United Kingdom
Se på en karta, Goodison Park Se på en karta

Se på en karta, Goodison Park

Tunnelbana
Liverpool Lime Street Station(British Rail) / Kirkdale Station(Merseyrail/Northern Line)

Busslinjer
1,2, 20, 19, 311, 345 & 350

 
08-446 808 44 08-446 808 44 E-post E-post
Kundvagn